Att hanterar brister

Här hade jag skrivit ett stycke som visade sig ha flytt sin kos när jag skulle klicka på publicera. Kortfattat så handlade det om bloggens brist på inlägg under temat kulturkrock. Jag har mina idéer och funderingar, men väl vid datorn så har skrivarådran tagit en paus. Gissar att det dock kunde vara spännande att höra om hur det egentligen fungerar i en tvåspråkig stad. Dessutom brukar det ju råda lite förvirring om vad jag egentligen studerar för något, även på hemmaplan. En genomgång av de kurser jag tar kan då tänkas vara informativt, om inte så spännande. Det får dock bli en annan dag!
 
 
Dagens tema blir istället hur jag försökt lösa tillfredsställa mitt behov av att ernsta.
 
Trädgårdsbrist
Det växer så att det knakar i min lilla kartong. Ljusbristen gör dem gängliga då de sträcker sig mot fönstret, så jag har redan börjat skörda. Jord under naglarna har jag dock inte lyckats få ännu.
Kanelbullebrist
Då Kanelbullens dag fick firas utan kanelbulle, lovade jag mig själv att ordna det senare. Jag kan nu avslöja att jag kan ha skapat något som liknar en liten bit av himmelen. En "rå rulle", mandelbas med valnötscrunch och en touch av kardemumma, med en kanel-dadelpurée-cashew-fyllning. Eftersom jag höftar lite behöver just receptet finslipas, men jag är imponerad av mig själv.
 
Doften av eget nybakat-brist
Förra veckans snilleblixt - muggkaka! Nej, jag har ingen mikro, men det finns ett par utplacerade här och var på skolan (tror att jag har sett sammanlagt tre stycken..inte LiU-nivå alltså!). Med mugg och smet i högsta hugg sprang jag ned för trapporna, ut på gatan, till skolan, ryckte i lite dörrar tills jag hittade den som för dagen var öppen (som sagt, röd dag!). Fortsatte min färd genom skolan till en av mikrovågsugnarna, in med muggen, baka, under jorden igen till den byggnad vars dörr var öppen...ja, ni förstår resten.
En pumpamuggkaka, en touch av kardemumma och kanel, toppad med cookie dough-dip och dadelkanelsås. Jag fick dessutom för första gången använda grytlappen!
Massagebrist
Har jag inte löst ännu!
Ha en toppenvecka!

Kommentarer
Papipupp säger:

Men va finurlig du är då.
Hoppas muggkakan smakade bra, för den såg fin ut.

2013-10-15 | 19:44:21
Lotta säger:

Stod det svensk/Sverige på massagelappen? Var muggkakan god? Hoppas det med tanke på allt besvär med den!Gräv lite i kartongen så får du nog jord under naglarna :)

Svar: Jag skäms - så upptagen av kattbilden att jag helt missade att det var svensk massage det handlade om! Herregud, ännu ett sätt för mig att tjäna lite extra cash!Muggkakan var god, lite svampig tyvärr, men jag är något på spåren...dock är jag helt kär i Commensal-muffinsen just nu, och den skorpan får jag inte till i micron!
ernsta.blogg.se

2013-10-16 | 17:07:44
Lotta säger:

Vad är svensk massage då? Och HA! jag kan visst vara uppmärksam, gött att lilla jag har koll och inte du!!!!! puss

Svar: Extra bra massage, kanske.
ernsta.blogg.se

2013-10-17 | 18:28:00
Kristina Värn säger:

Vad Du är finurlig och duktig mera kaka till Lovisa Kramar i mass

Svar: Saknar dig, kram!
ernsta.blogg.se

2013-10-17 | 19:20:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback