Internationella studenter

Ännu en "accueil" - här är internationella studenter från alla fakulteter. Kan ni hitta mig? Den första som gör det får en liten present, jag lovar!
 

Engagerad...

Kurserna startar visserligen inte förrän nästa vecka, men idag har fakulteten välkomnat oss nya studenter - inhemska och utländska. École des sciences de la gestion - vi är engagerade. (Nej, inget utropstecken på det! Snarare sägs det med lite försiktighet. Jag är fortfarande livrädd!)
 
 

Hem ljuva hem I

Efter att ha visat omgivningen så är det väl dags att visa mitt nya hem lite mer nära inpå vi börjar med utsidan - voilà!
 

Old Port

 
 

Cykeltur och Mont Royal

 
 
Jordekorre
Ja, det växer purpurkål i stadens offentliga planteringar. Inte en kålfjärilslarv vad jag kan se.
 
Ska strax gå och göra ett "Test du classement", det vill säga ett språktest för att se vilken grupp jag hamnar i för den språkkurs jag hoppas kunna ta. Kommer om allt går vägen att läsa två ekonomikurser på engelska, två på franska samt en "ren" språkkurs. Går det åt helvete idag, ja då får jag nog enbart läsa engelska kurser samt (om det finns plats) läsa en grundläggande franskakurs. Då kommer jag inte att kunna tillgodoräkna mig samtliga kurer jag har här och inte heller vara berättigad till fullt studiemedel. Hoppas att det går vägen!
 
 

God morgon

 

En första titt

Innan jag släpper in till mig bjuder jag på bilder från den närmsta omgivningen.
Del av innergården - självklart komposterar vi.
Dagens fynd, ett stycke morot intill gatukanten. Förlåt för att jag drog upp den lite för tidigt!
 

De två vännerna Ben, Jerry - och Hasse

Cirkus 600 meter från mitt lilla krypin finns räddaren i nöden, livbojen, en varm filt. Jag föll på målsnöret  - höll mig till franska ända till toppingen du jag bestämt sade "nuts". Bara att försöka igen!
 
Jakten på glass förde oss till lite mer turisttäta kvarteren i gamla stan.
 

Montréal<3Lovisa

 
 
'
 
 
 

Det första mötet med invånarna

 

Parc La Fontaine

 
Loppis!
Gympapass - till svensk musik! (Robyn)
Bouletunering
Tror ni att man vågar åka skidor i parken på vintern?
 

Montréal

 
 
 
 
 

Kram