Bye, bye, Montréal

Ja, då var det alldeles snart dags att lämna min lilla studio för i år. Om allt går som planerat, är jag hemma om knappt ett dygn.
 
Jag utlovade ett inlägg som beskrev mina kurser...och jag hade även planerat ett blogginlägg kring mina yogaäventyr. Vem vet, kanske kommer det inlägg om det trots allt, även om jag gissar att jag kommer att hålla mig borta från datorn under julen (för jag är ju så online annars...hehe).
 
Som avslutning bjuder jag på ännu en av mina fyndiga idéer. Vem behöver kylskåp?
 
Kramar!

Grannen

Till slut fick han lite pynt i alla fall, min älskade lilla Granne.
 
 
 

Julpyssel på Commensal

 
 

Il neige

Dörrarna här i Montréal är tunga. Ytterdörren var dock lite väl tung i morse...när jag steg ut i snö som nådde upp till knäna. Okej, det började snöa igår kväll och jag såg ju att det hade kommit en del från mitt fönster...men inte så mycket.
 
Jag måste erkänna att det är lite av en utmaning att ta sig fram, även om snögubbarna jobbar hårt denna söndag. Såhär i december har jag dock ännu inte tröttnat på snö, och nordbo som jag är skrämmer den mig inte jättemycket (för den letar sig in genom mitt ytterfönster). Jag inser dock att jag kanske får ändra mina dagsplaner något.
 
I morse...jag inser nu att det var ganska lite snö då. Kram!
 
 

Feux sur glace

 
Till musik från Mary Poppins samt ett gäng låtar från åttiotalet strålade himlen under ett bra tag. Det var riktigt häftigt! Givetvis går det inte riktigt att fånga känslan på bild, men jag bjuder på ett par ändå.
 
Något lite mer långvarit är årets ljusinstallationer, "Luminothérapie". Tänk er vinterljus, typ. Det bäst är att det är i "mitt" kvarter, så jag får njuta av det i princip varje kväll! Musik, ljus...Det gillas! Årets tema är att hitta Bob. Jag känner mig träffad!
 
 

En helt vanlig torsdag

Varför inte sätta lite guldkant på en helt vanlig torsdagskväll? Varför inte sätta lite guldkant på hela dagen. Jag har mer eller mindre börjat ta jullov. Skrev en plättlätt tenta, har en oproblematisk i morgon...och ja, en diskussion på måndag förmiddag som jag inte är särskilt orolig över. Dessutom fick jag förutom en fin frippa (som inte är lämplig utomhus i -10 grader) ett gratis Essienaggellack, så Commensalmuffins två dagar i rad känns inte längre som så stora utgifter (de måste ha laddat dem med något beroendeframkallande).
I'll be home for christmas...om en vecka sitter jag på planet! Måste dock erkänna att jag är lite nervös. Har jag missat något? Är det något jag borde göra innan jag åker? Kommer jag att ta mig till flygplatsen i tid? ..och framförallt; kommer jag att kunna njuta när jag väl kommer hem?
 
Vackra Grannen! Han är fin i sin enkelhet, dock fäller han mer än mig, vilket innebär att han strax är naken. Lite pynt kan med andra ord vara på sin plats!
 
 

Statusuppdatering

 - Det väntas en köldvåg här i södra Québec. Femton till tjugo minusgrader, med vindens köldeffekt beräknas det kännas som trettio. Härligt. Tur att jag har skaffat en mössa. Tappade nämligen ännu en häromdagen.
 
 - Tenta i "Droit des transactions commerciales internationales" avklarad, liksom i "Économie du dévélopement". Behöver jag säga att det känns riktigt härligt? Inte mycket kvar!
 
 - Nu börjar grapefruktsäsongen, Texas och Kalifornien är på G. De räknas bli en god skörd (i dubbel mening), och frukterna beräknas bli relativt små.
 
Vi ses om en vecka - om du vill!

Parc La Fontaine

 
Min nya vän, vi förstår varandra!
 
 

Blond och intelligent

Jisses, vissa dagar bjuder på så mycket intryck! Underbart soligt väder idag, dock iskalla vindar. Kanske inte jämfört med Sven, visserligen.
 
Nu verkar det som om jag springer på Jean Talon-marknaden varenda helg. Det är visserligen inte helt långt ifrån sanningen, men nu var det ett tag sedan. Dessutm var det inte huvudmålet, men varför inte passa på när man ändå är i krokarna?
 
Juletider, granarna stod uppradade och klockarna klingade. Utanför saluhallen stod en kille och grillade kastanjer. Mysigt! Givetvis var jag tvungen att prova detta, men tyvärr måste jag erkänna att den pyttelilla struten inte riktigt var värd de $4 jag betalade. Nåja, mysigt i alla fall.
 
 Därefter var det dags för huvudmålet; ännu en marknad. Denna gång "Marché CyclArt". Ett gäng hantverkare hade samlats, som antingen visade och/eller sålde, föremål med cykeltema. Det var allt ifrån skärp gjorda i cykelslang till byxor gjorda för cyklister. Jag blev särskilt förtjust i små broscher gjorda i ståltråd. Förutom cyklar föreställde de skidåkare, skridskor, djur och en gravid kvinna med barnvagt. Supersöt!
 Nya vägar leder till nya upplevelser. Två veganrestauranger, flera småbutiker med coola designprylar och lite annat. Kunde inte låta bli att smita in på en liten gatubutik med lokala ölsorter. Trots att jag är lite avskräckt sedan chokladölen så finns tanken om att jag kanske, någon gång, ska tycka att öl smakar gott. En öl med espresso lät spännande. Annars kanske denna kunde vara något?
Just nu är jag på väg att bryta upp med Rogers - min teleoperatör som har ruinerat mig. Lite cred får de dock för att ordna en snowboardtävling här i mitt kvarter. Härlig stämning!
Ha det bästa veckoslutet, det ska jag ha. Det luktar nämligen gran i min lilla studio.

Jul och plugg på IKEA

Efter en mycket intressant lektion placerade jag rumpan på IKEA för att grotta ned mig i ekonomiska kriser och monetary policy. Nu är det i princip endast proven kvar. Tyvärr serverades inte lussebullar i restaurangen, men fri påfyllning av kaffe samt mandel och russin duger för mig. Mys!
 
Fick dock stark hemlängtan, då jag gick en runda i varuhuset för att köpa ljus. Endast två veckor kvar tills jag åker hem nu. Underbart!
 
 
 

Ledsen, men nu ger jag upp på riktigt

Person till vänster: "F&A, Ca veut dire quoi?"
Lovisa: "Fusions et acquisitions"
Person till höger: "...et qu'est-ce que c'est?"
Lovisa förklarar...
Person till vänster: "Prof. Lovisa!"
 
Jag trodde dessutom att grupparbetet var avklarat då vi printade ut det förra veckan. Det visade sig dock att ett par referenser hade fallit bort och jag fick panik innan jag hittade dem på min dator igen. Höll på att ge upp när jag dessutom kom på att vi visst måste ha en tabell/sammanfattning av uppsatsen också. Helvete.
 
Lektionen bjöd fortsättningsvis på bland annat konversationen högst upp i inlägget. Då gav jag upp på riktigt. Jag pallar inte! Jag är utbytesstudent, det är alla andra som ska hålla koll på mig.
 
Just det, trodde att eftersom mitteminstentan i denna juridikkurs var ett "quiz", så skulle finaltentan sammanfatta hela kursen. Tji fick jag...gissa vad jag repeterade igår!
 
Med andra ord, nu lägger jag ned! Nästa veckas kavalkad av final exams får jag försöka att förtränga. Idag har jag köpt något så studentprisvänligt som saffran. Perfekt nu när jag har börjat knapra på CSN-lånet, och dessutom kommer att bli återbetalningsskyldig för bidraget.
 
Önskar er alla bättre val i livet! 

Varma fötter

Ingen risk att jag backar ur vinterterminen på grund av kalla fötter - det är ett som är säkert! Ett stort tack till Atmosphere som ännu en gång gav ett ypperligt kundbemötande, ett tack till CSN, en av mina trogna sponsorer. Det största tacket går dock till mormor. Dagens bästa!
 
Glöm inte att följa julkalendern!