Jag är rik!

Dear Esteemed Customer,

Your package/diplomatic pouch is ready to be delivered.You have to call stating your LAST NAME and First Name for us to verify your details and also send your telephone number with which we can reach you incase we will need further details to confirm your booking for delivery.

This package is being sent to you from the European Financial Authorities as a highly classified package,so you should attend to this case promptly.You have to Confirm if you wish to come to Italy for pickup of your cash or if you want us to deliver to you in your location.
For further information please call us,tel +393312762720.
Looking forward to a prompt response from you.

Mario Blasio
for Simona Galassio
commisario generale.


Kyla

Efter vårlika dagar - och dagar med regn - har kylan kommit tillbaka. Ont i ansiktet? Ja, men oerhört vackert!
 
 

Upptäckterx2

Dagens upptäckt #1
Ekorrar äter Nuthella. Burken var dock lite för tung för hen att ta med upp i trädet.
 
Dagens upptäckt #2
Pikolo Espresso Bar, som delade förstaplatsen på Metro's lista över Montréals bästa kaffe. Tyvärr var dagens böna inte helt i min smak. Himla bra pluggställe dock, och muffinsarna såg goda ut. De hamnar på min att prova-lista!
 
 

Mont Royal i vinterskrud

 
 

Blommor och bin

Larvig rubrik, men jag kunde inte låta bli! Tulpanens dag idag. Jag slår på stort och har klippt till mig en tulpan i papp. Jag antar att tulpaner inte är lika poppis här som i Sverige. Där är de heliga, i alla fall för mig.
 
Just nu pågår "Defi Energi" här på campus. Det kan beskrivas som en temavecka med fokus på energi, i olika former. Det står spinningcyklar här och där, för att generera elektricitet. Idag anordnade också en liten rundtur där vi bland annat besökte skolans bikupor, några av de olika takodlingarna samt fick lära oss mer om de olika organisationerna som arbetar för ett mer hållbart samhälle. Intressant och framförallt trevligt. Vi fick smaka på både sommar- och hösthonung, bipollen.. Ja, bina sover ju just nu och är väl isolerade i sina bikupor, och takodlingarna är inte heller i all sin prakt, men de är där!
 
Detta fick, om möjligt, mina fingrar att klia än mer! Längtar så efter att odlingssäsongen ska sätta gång på riktigt. Nog för att den pågår till viss gran året runt för min del - just nu har både persiljan och gräslöken börjat gro.
 
 
Kramar
 

A hug in a mug

 

Montréals bästa kaffe

Kaffe. Något jag ibland har haft en tendens att överdosera. Något jag ibland har haft en tendens att tumma på smaken för att få det lite billigare (så länge det är Fairtrade, såkart!). Att få komma hem till en älskad kaffemaskin, och därefter serveras halvtaskigt flygplanskaffe, kan förklara varför jag under min första vecka i Montréal inte har konsumerat denna dryck i samma utsträckning.
 
Nej, ännu har jag inte fallit tillbaka till gamla fotspår. Innan jul presenterade tidningen Metro en lista på var man kunde hitta stadens bästa kaffe. Trettiotre caféägare och bloggare hade nominerat sin topp tre. Dagens söndagsäventyr bestod därför av ett besök till ett av de caféer som toppade listan - Café Myriade.
 
För dagen serverades espressokaffet "The Black Cat". Lite åt det surare hållet (nej, jag vet inte vilka fancy smakord man slänger med i kaffekretsar!), men för övrigt bra! Allt annat än blaskigt. Blask har jag så det räcker. Regn och plusgrader leder till decimeterdjupa pölar och glaciärer av is lite här och var. Det är en utmaning att ta sig fram.
 
Ha en bra start på veckan - glöm inte tulpanens dag på onsdag!

Goda nyheter

Så här ljust är det i Montréal klockan 16.24. Ljuset behövs. Det är nämligen ett pyssel att ta sig fram genom staden, klädd i is.
Förutom ljuset så kan jag pusta ut - jag slipper bli återbetalningsskyldig till CSN för höstterminens studiebidrag. Jag blev nämligen godkänd på samtliga kurser! Skönt. 

Ha det mysigt i mörkret!
 
 

We're living in America - and we're sorry

När jag väl landade i Montréal var jag trött. Riktigt, riktigt trött. Att stå med tunga väskor i kö för att lämna in deklarationslappen var därför mindre uppskattat. Med frön på fickan visste jag att jag kanske inte var helt korrekt ifylld. Just detta visade sig dock inte vara något problem.
 
För det första hade jag fyllt i min hemadress i A-delen. Trodde jag. Min hemadress är tydligen min Kanadensiska adress. Så det fick jag ändra. Jag hade även fyllt i del B, men uppmanades att även fylla i del C som gäller för Kanadensiska invånare. Nej, det kändes inte alls bra.
 
För övrigt trodde tullgubben inte helt på att jag kom tillbaka helt utan julklappar från mina föräldrar. Jag blev dock insläppt.
 
Ha en fortsatt bra dag!

Skördetider i december

Under de dryga två veckor jag har (försökt) att rota mig i Sverige har vintervädret lyst med sin frånvaro. Synd på skidorna och sparken som står i garaget, men det har ändå känts okej med tanke på de sexton veckor som nu kommer. Sexton veckor, etthundrafjorton dagar till hemfärd igen. Kan det kännas överkomligt?
 
Förutom att plaska i vattenpölar har jag njutit av små solglimtar, fågelkvitter och inte minst - skörd! Morötter, äpplen, rödkål, brukale, mangold och sallat av olika slag är bara några av de saker jag har hittat i trädgården. Jag har dessutom kunnat njuta av egenodlade tomater, bönor, jordgubbar samt egenplockade blåbär och hjortron. Jag har så att säga laddat med svenskhet inifrån och ut!
 
I övrigt har jag spenderat mina dagar genom att plöja igenom höstens Hemmets Journal och Jul med Ernst. Jag har spelat bingolotto, julpyntat, kört slut på mina föräldrars ugn (måste ju passa på!) och druckit gott kaffe.
 
Givetvis önskar jag att jag hade hunnit med ännu mer. Jag är i alla fall oerhört glad över att Beatrice och jag äntligen hittade till Örebro och hälsade på Ellinor vars familj bara växer. Lika uppskattat var det att få mocka lite skit, det var ju trots allt ett år sedan sist! Att sitta några timmar hos Jennie och bli lite blondare är alltid underbart, liksom spontanbesök hos några av mina flitigaste brevvänner. Drömma om årets planteringar, göra plåt efter plåt med grönkålschips och avreagera mig på familjen har också varit skönt.
 
Något jag har dragit mig för har varit att summera 2013 samt att sätta upp mål för 2014. Försiktigt kan jag dock konstatera att förgående år verkligen har varit långt - men gått fort. Denna vår ska jag öva på en av mina allra största svagheter - nämligen att komma ihåg namn! Trots min livsstil kan jag på grund av min ålder inte skylla på demens. Bättring, Lovisa!
 
Kramar från Lovisa, som verkligen måste skaffa en duttpenna