Åk aldrig ensam

Mannen i baksätet lutar sig framåt. Solglasögon, som skydd mod den starka morgonsolen, det långa håret uppsatt i en slarvig tofs. Sjunger han? Skojar han med männen i framsätet? Han liknar en avlagd, amerikansk rockidol från sjuttiotalet. Ölmage och allt. Föraren och hans co-driver skrattar.
 
Att börja en måndagsmorgon med ett skratt. Att ta sig till sin arbetsplats med ett leende på läpparna. Är de inte vad vi alla vill göra? Kanada eller Sverige, varje morgon slingrar sig bilarna i långa köer längsmed vägarna. Förarna likaså. För många av oss sitter ensamma i bilen då vi ska någonstans. Vi sjunger högt och falskt med radions morgonmusik, kan, om vi skulle vilja, ta en omväg. Givetvis finns det en charm med att vara ensam. Det finns dock en hake. Det är ett slöseri.
 
Överväg att samåka. Alla bilresor som kan sparas in är en vinst för miljön. Det är en vinst för din, och dina medresenärers, plånbok. Det är också en ny möjlighet att lära dig något nytt. Att höra en ny låt. Jag garanterar dig att dina samåkningspartner har en annan musiksmak.
 
Ha en fortsatt trevlig måndag, och resten av vecka. Oavsett hur du tar dig från punkt A till punkt B.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback